dijous, 4 d’octubre del 2012


Classificació Woese.Woese és cèlebre per ser el definidor dels arqueobacteris (un nou domini o regne de la vida) el 1977, per mitjà de la taxonomia filogenètica de l'ARN ribosomal 16S.
  Havent definit els arqueobacteris com un nou domini, Woese redissenyà l'arbre taxonòmic. El seu sistema de tres dominis, basat en relacions genètiques divideix la vida en 23 divisions principals, totes incorporades en tres dominis: els bacteris, els arqueobacteris i els eucariotes. Els arqueobacteris no són ni bacteris ni eucariotes. Dit d'una alta manera, són procariotes que no són bacteris. La quantitat Creixent d'informacions concordants amb la teoria de Woese porta la comunitat científica en general a acceptar els arqueobacteris. Segons Woese les espècies es formaren quan els organismes deixaren de tractar els gens d'altres organismes amb la mateixa importància que els hi seus propis. Durant aquest periode, la transferència lateral fou la responsable de la ràpida velocitat d'evolució inicial d'estructures Biològiques complexes. L'obra de Woese també és significant per les seves implicacions quant a la cerca de vida a altres planetes: Organismes similars als arqueobacteris que viuen en medis extrems podrien haver aparegut en altres planetes, uns quants dels quals se sap que tenen condicions que permeten una vida extremòfila.
Moltes Espècies microbianes, com ara Pyrococcus woesei, Methanobrevibacterium woesei i Conexibacter woesei estan anomenades en honor seu.


Fitxer:Phylogenetic tree-ca.svgCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada