dijous, 4 d’octubre del 2012


Carl Woese (n. 15 juliol 1928)

 és un microbiòleg nord-americà creador de la nova taxonomia molecular basada en la comparació entre espècies de l'anomenada seqüència de l'ARN ribosomal 16s, i 18S que comparteixen tots els éssers vius del planeta i que tot just ha sofert canvis des de l'aparició a la terra de les primeres formes de vida microbiològiques. Les seves anàlisis filogenètiques el 1977 el van portar al descobriment d'un nou domini, Archaea.
L'acceptació de la validesa de les arqueges, que són procariotes però no bacteris, va ser un procés lent. Figures rellevants com Salvador Luria i Ernst Mayr no estaven d'acord amb aquesta divisió de les procariotes, si bé les seves crítiques no es reduïen a l'àmbit científic. No va ser fins a mitjans dels 80 quan la creixent quantitat de dades va portar a la comunitat científica a l'acceptació del nou domini.
Woese va ingressar a l'Acadèmia Nacional de Ciències el 1988, el 1992 va rebre la Medalla Leeuwenhoek, el 2000 la Medalla nacional de Ciències i el 2003 va ser guardonat amb el premi Crafoord per l'Acadèmia sueca de Ciències.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada